2016. január 27., szerda

Négy ToyAward győztest jelentettek be a Spielwarenmesse megnyitóján

A január 27-én kezdődő Spielwarenmesse előző esti megnyitójának fénypontja a korábbi évekhez hasonlóan idén is a ToyAward díjak győzteseinek bejelentése. A nemzetközi játékipar szereplői által áhított díjat négy korcsoportban adják át.

A győzteseknek rekordszámú nevezés közül (616 a 2015-ös 601-gyel szemben) kell meggyőzni az oktatókból, piackutatókból, nemzetközi forgalmazókból és játékbiztonsági szakértőkből álló 10 tagú zsűrit. A győztes termékeknek meg kellett felelni a sokrétű kritériumoknak úgy mint: élvezhetőség; eredetiség; biztonság; kidolgozás és minőség; a koncepció érthetősége; valamint a siker esélye.

Csecsemő és kisgyermek kategória (0-2 évig)

Globber 5 in 1, Globber Templar
A Globber 5 az 1-ben segít a kicsiknek a járás elsajátításában, majd néhány apróbb módosítással egy teljes értékű rollerré alakul. A gyermek növekedésének üteméhez igazodva alakítható, így támogatja a motoros készségek fejlődését is. A zsűrit nem csak a dizájn nyűgözte le, de az átalakítás egyszerűsége, a magas minőség és a kimagasló ár-érték arány is.

Óvodás kategória (3-5 évig)

Junior Kit, Revell
A Revell Junior Kit tökéletes első lépés a modellezéshez vezető úton. Az ifjú konstruktőrök ötféle egyszerű készletből választhatnak, melyek közt rendőrautó, terepjáró és tűzoltóautó is található. A szabadalmaztatott csavaros megoldásnak köszönhetően a készletek erőlködés nélkül összeépíthetők a mellékelt csavarhúzó segítségével. A modellek ráadásul kellően strapabírók ahhoz, hogy bírják az autós üldözéseket a gyerekszoba padlóján.

Kisiskolás kategória (6-10 évig)

Bunch O Balloons, ZURU
Ha előkerül a Bunch O Ballooons, jobb, ha mielőbb fedezéket keresel, ha nem akarsz talpig vizes lenni. Kevesebb mint egy perc alatt 100 luftballont lehet vízzel megtölteni és lezárni, ami azután készen is áll a luficsatára. A folyamat egyszerű: csak rögzítsd a terméket a vízcsapra, töltsd meg vízzel, rázd meg, és az összes ballon be is záródik egyszerre. Induljon hát a vízibomba-csata!

Tinédzser és családi (11 év fölött)

KosmoBits, KOSMOS Verlag
A KosmoBits segítségével a tinédzserek játszva tanulhatnak programozni. Egy vezérlőpult és négy szenzorral ellátott karakter segítségével szintről-szintre fejlődhetnek az appban található programozási fejtörők megoldása során. A végcél pedig az első saját programok elkészítése, melyekkel irányíthatják karaktereiket már a játék keretein kívül is. Számtalan érdekes projekt hozható létre a fényérzékelős fiók-riasztótól a mozgásra reagáló diszkófényekig.

A ToyAward győztesei innovatív megoldásokat mutatnak tradicionális bőrbe bújtatva, egyúttal demonstrálva a technológiai fejlődés hatását a játék iparágra. A 3A csarnok TrendGallery részén a ToyAward győztesei és döntősei egyaránt megtalálhatók.