2016. május 14., szombat

A Spielwarenmesse csapata is feltűrte a mandzsettát a 2016-os Vállalati Önkéntesség Napján

A Spielwarenmesse eG csapatának közel 30 tagja vett részt a május 11-i Vállalati Önkéntesség Napján Nürnberg városában. A részévétel a szervezőcég vállalati felelősségvállalási céljaival harmóniában történt.

Kerítésfestés, virágültetés, meszelés, ugróiskolák felújítása - május 11-én a Spielwarenmesse csapata egy szokatlan munkanapnak nézett elébe. Az Unternehmen Ehrensache, a Nürnbergi Önkéntes Hálózat "IN ACTION" kampányának keretében a kollégák játszótérre és csavarhúzóra cserélték az íróasztalt és a telefonkagylót. Más vállalatok munkavállalóival karöltve egy helyi óvoda kerítését vidították fel a kollégák, valamint a Friedrich-Wilhelm-Herschel általános iskola játszóterét is felfrissítették. A sűrű napot Christian Ulrich, a Spielwarenmesse marketing igazgatója a következőképpen foglalta össze: "A gyerekek és a játék áll minden tevékenységünk középpontjában. Nagy élvezetet jelentett nekünk, hogy munkatársainkkal együtt segíthettünk a helyi közösség gyermekeinek még több mókát találni a szabadidejükben."

Az önkéntességen túl a kiállítók jóvoltából több mint 8500 felajánlott játékot is átadhattak társadalmi szervezetek képviselőinek a Spielwarenmesse által szervezett kampány keretein belül. A csapat ezzel is igyekszik fenntarthatósági céljait a kiállítás keretein túl is érvényesíteni, követendő példát mutatva az iparág egészének.